Town of Norwich | Agenda for Special Selectboard Meeting | July 14, 2021, 6:30 pm | Remote Meeting and Tracy Hall Multipurpose Rm. ZOOM access information: <u>https://us02web.zoom.us/j/89519813737</u> Telephone number to call if unable to access meeting: 802-698-3000

Agenda Item	Action	Packet Materials	Estimated Start/End
[1] Approval of the agenda	Chair will ask Board to add/remove/reorder agenda items.		6:30 - 6:35 (5 minutes)
[2] Public & Selectboard comment	Public invited to speak to any item not on the agenda		6:35 - 6:45 (to completion)
[3] Consent agenda	Approve consent agenda. Motion required	Correspondence, A/P warrants, meeting minutes for 6/23, 7/1 & 7/6/2021	6:45 – 7:00 (15 minutes)
[4] Town manager report	Update on significant happenings	Report	7:00 – 7:20 (20 minutes)
[5] Bridge management program	Board will be asked to approve contract as drafted and authorize designated fund expenditure for Bridge Management Program. Motion required	Bridge Management Program RFP, contract	7:20 – 7:30 (10 minutes)
[6] ARPA funding certification	Board will be asked to confirm that the Town will adhere to the award requirements and related compliance; appoint an authorized official; and affirm a contact person. Motion required. Board will be asked to identify possible ideas for use of funds	Supporting documentation	7:30 – 7:50 (20 minutes)
[7] VTrans Paving Grant	Board will be asked to authorize designated fund expenditure for matching funds for VTrans Paving Grant. Motion required	Supporting documentation	7:50 – 8:00 (10 minutes)
BREAK			8:00 - 8:10 (10 minutes)
[8] Discussion of policing study, reforms, and process	Board will continue to finalize discussions	Possible board draft of RFP language	8:10 – 8:40 (30 minutes)
[9] Capital budget and program policy	Board will conduct first reading of policy revisions. Motion required	Draft of policy revisions from C. Brochu and M. Calloway and supporting documents	8:40 – 9:00 (20 minutes)

Agenda Item	Action	Packet Materials	Estimated Start/End
[10] "Parking Lot" Items	Board will be asked to confirm future agenda items	n/a	9:00 – 9:10 (10 minutes)
[11] Executive Session: Personnel	Motion required		9:10 – 9:30 (20 minutes)
[12] Adjourn	Motion required		9:30

List of correspondence received before 3:00 pm on Thursday, July 8, 2021: Amy Stringer re: Zoom meetings; Amy Stringer re: police cameras; Folger Tuggle re: resignation from Historic Preservation Commission; Ann Marie Smith re: Childcare Committee survey; VT Dept. of Environmental Conservation re: Norwich Fire District 2020 Consumer Confidence Report.